Čo je nové

26.04.2020
LEA Professional Network Connect a Dante Connect

IoT - alebo ak "internet vecí" je témou, ktorá dnes doslova hýbe technologickým svetom. Svoj významný príspevok v tejto oblasti nedávno predstavila americká spoločnosť LEA Professional, ktorá uviedla na trh dve pomerne rozsiahle série sieťovo riadených zosilňovačov Network Connect a Dante Connect, určené pre malé a stredné inštalačné projekty.

V oboch prípadoch nájdeme po sedem typov zosilňovačov, ktorých výkonová kapacita pokrýva spektrum od 4 × 80 W RMS, cez 2 × 700 W RMS až po 8 × 160 W RMS a to bez ohľadu na pripojenú záťaž, ktorá môže mať ako bežný "hudobný" nízkoimpedančný formát (2 Ω, 4 Ω alebo 8 Ω), tak podobu klasických sieťových rozvodov (70/100 V).

Obom radám je spoločný 32-bit / 96 kHz DSP procesing, v ktorom nechýba široko Routovateľný matrix, sada crossoverov s účinnými IIR filtrami (až 48 dB / oct LR / Bw), 8pásmový parametrický EQ a 100 ms oneskorenie pre každý kanál, výstupné limitéry (RMS / Peak) a nájdeme tu tiež monitoring aktuálnej záťaže. Obe verzie disponujú batériou symetrických analógových vstupov s prepínateľnou citlivosťou s konektormi Amphenol Anytek, séria Dante Connect k tomu pridáva navyše sieťovú konektivitu Dante / AES67 vo formáte 8 × 8, schopnú pracovať so signálmi 48 a 96 kHz.

Všetky funkcie zosilňovačov sú plne užívateľsky ovládateľné prostredníctvom browserovej aplikácie, ktorá je prístupná zo všetkých zariadení bez nutnosti predchádzajúcej inštalácie. Pripojenie je možné tromi rôznymi cestami - cez interné WiFi Access Point, pomocou spojenia s existujúcou WiFi sieťou a prostredníctvom Ethernetového portu, ktorý disponuje funkciou PoE.

Viac informácií o sérii Network Connect na stránkach výrobcu.

Viac informácií o sérii Dante Connect na stránkach výrobcu.